Vanuit kennis van verschillende vakgebieden en gevoel voor wat écht belangrijk is adviseren en begeleiden wij vanuit Ten Have en Partners mensen en organisaties bij hun zoektocht naar nieuwe en werkende oplossingen. We combineren op creatieve wijze kennis en nieuwe inzichten en creëeren veranderkracht door spanning en scherpte te maken.

Vanuit kennis van verschillende vakgebieden en gevoel voor wat écht belangrijk is adviseren en begeleiden wij vanuit Ten Have en Partners mensen en organisaties bij hun zoektocht naar nieuwe en werkende oplossingen. We combineren op creatieve wijze kennis en nieuwe inzichten en creëeren veranderkracht door spanning en scherpte te maken.

thp

Mary van Boxtel

Transitiecoach

Ik voel me als een vis in het water, als het gaat over organisatiecultuur. Ook al is dit woord multi-interpretabel, iedereen begrijpt dat het gaat over processen die zowel belangrijk als ongrijpbaar zijn. In de rol van onderzoeker en facilitator/coach dompel ik me enerzijds onder in de organisatie en houd ik anderzijds genoeg afstand om zaken zichtbaar en bespreekbaar te maken. Hierdoor kunnen zowel leiders, als medewerkers kleine stappen zetten op weg naar een cultuur, die in plaats van ondermijnend, ondersteunend is aan de organisatiedoelstellingen.

Mensen vragen mij vaak wat ik nou precies ben. Ik leg dan uit dat ik vooral mezelf ben. Omdat dat niet genoeg is, heb ik gezocht naar een woord dat het best past bij mijn rol in verander - en ontwikkeltrajecten. Zo is het woord transitiecoach ontstaan. Daar waar in de organisatie of bij individuen de gewenste verandering stagneert, zoek ik samen met de klant naar die interventies die structurele veranderingen teweeg brengen.

In mijn werk laat ik me inspireren door de wijsheid van Mahatma Gandhi, die zei:

wees de verandering die je in de wereld wilt zien.

Dit helpt me om, ongeacht in welke organisatiecultuur ik mezelf ook beweeg, trouw te blijven aan de waarden die voor mij belangrijk zijn:

Betrouwbaarheid, Oprechtheid en Nederigheid.

Betrouwbaar in het werken volgens de afgesproken uitgangspunten en het nakomen van afspraken. Oprecht als het gaat over wat haalbaar is en wat niet. Maar ook oprecht als het gaat over het spiegelen van het gedrag van de mensen waarmee en waarvoor ik werk. Nederig als het gaat over de complexiteit en de weerbarstigheid van cultuurveranderingsprocessen en de rol die ik als veranderaar hierin kan vervullen.

Opleiding

Ik heb beroepsopleidingen gevolgd voor therapeut, docent, (NLP) trainer en coach. In 2004 ben ik afgestudeerd als bestuurskundige, afstudeerrichting Organisatie Cultuur en Management.

Werk

De laatste jaren kan ik zeggen dat ik werk vanuit mijn intuïtie. Een combinatie van jarenlange ervaring, inhoudelijke expertise en opgebouwde wijsheid. In 2011 heb ik als geboren en getogen Amsterdammer afscheid genomen van de randstad en hebben wij in Brabant onze nieuwe bestemming gevonden. Sindsdien begeleidde ik o.a. in de regio samen met Maartje in Heusden ‘de buurt bestuurt’ en met Cher een samenwerkingstraject bij drie gemeenten in Gelderland. Met Mijke ontwikkelde ik onze Elektronische leeromgeving.

Ik weet mensen, afdelingen en organisatiedoelen zo met elkaar te verbinden, dat hetgeen er al is, ontdekt en gebruikt kan worden in plaats van het vergrootglas te leggen op dat wat ontbreekt.

Mijn ervaring is dat mensen hier blij en gelukkig door worden, waardoor mensen die aanvankelijk niet in beweging wilden komen, voorop gaan lopen. Ik gebruik hiervoor een breed scala aan waarderende interventies en methodieken.

Voorbeelden van organisatievraagstukken waar ik voor ingezet kan worden:

  • Hoe bereiken we dat mensen meer eigenaarschap nemen?
  • Hoe maken we de slag van directief, naar dienstbaar leiderschap?
  • Hoe geven we handen en voeten aan onze wens een lerende organisatie te willen zijn?
  • Een gevolg van de transities is dat wij met steeds meer verschillende organisaties moeten samenwerken, hoe doen we dat?
  • Hoe creëren wij een aanspreekcultuur?
  • Ik ben ontevreden in mijn huidige baan, maar ik weet niet wat ik wil?
  • Ik kom bij mijn collega directeur altijd terecht in een strijdgesprek, hoe blijf ik daaruit?
  • Aan het eind van mijn werkdag ben ik uitgeput, wat moet ik veranderen?
  • Ik wil uit de rat race, maar ik kan de uitknop niet vinden.

Visie

het leven wordt de mens, door zijn omstandigheden en de context waarin hij leeft en werkt, ‘in’gewikkeld. Te lang en teveel maakt steeds ingewikkelder, dit zorgt voor gevoelens van ongenoegen en frustratie.

Ook organisaties zijn ooit ontstaan doordat een paar unieke mensen besloten met elkaar een droom te verwezenlijken. Gaandeweg kan ook de droom ‘in’gewikkeld raken waardoor hij niet meer zichtbaar is.

In mijn ogen is alles er dus al, de kunst is om wat ingewikkeld is, te ont-wikkelen, zichtbaar te maken. Zodat de mens weer zichzelf kan worden en organisaties weer zicht krijgen op hun droom en hun missie.

Meer lezen

Door mij geschreven:

Mijn profiel op LinkedIn

Contact

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 020-695 57 61
Bezoekadres: Waterpoort 10, Heusden

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Cher ten Have - Adviseur en veranderkundige

Cher ten Have

Adviseur en veranderkundige

Lees meer

Mary van Boxtel - Transitiecoach

Mary van Boxtel

Transitiecoach

Lees meer

Maartje Jongen - Spraakmaker

Maartje Jongen

Spraakmaker

Lees meer

Mijke van Poppel - E-learning

Mijke van Poppel

E-learning

Lees meer