Vanuit kennis van verschillende vakgebieden en gevoel voor wat écht belangrijk is adviseren en begeleiden wij vanuit Ten Have en Partners mensen en organisaties bij hun zoektocht naar nieuwe en werkende oplossingen. We combineren op creatieve wijze kennis en nieuwe inzichten en creëeren veranderkracht door spanning en scherpte te maken.

Vanuit kennis van verschillende vakgebieden en gevoel voor wat écht belangrijk is adviseren en begeleiden wij vanuit Ten Have en Partners mensen en organisaties bij hun zoektocht naar nieuwe en werkende oplossingen. We combineren op creatieve wijze kennis en nieuwe inzichten en creëeren veranderkracht door spanning en scherpte te maken.

thp

Maartje Jongen

Spraakmaker

Mijn visie is dat elk mens recht heeft op een prettige en veilige leef- en werkomgeving. Mijn passie is om bruggen te slaan tussen o.a. het onderwijs en de (jeugd)hulpverlening, door mensen op een eenvoudige manier met elkaar in gesprek te brengen. Hierdoor kunnen vragen in een vroeg stadium gesteld worden en problemen snel worden aangepakt en opgelost, waardoor ze klein blijven in plaats van te escaleren.

Hoe werk ik?

Ik ben een ras optimist, waardoor waarderend onderzoeken en de oplossingsgerichte benadering mij op het lijf geschreven zijn. Ik geloof dat mensen met elkaar al heel veel in huis hebben en samen kunnen komen tot goede oplossingen. Vandaar dat ik in eerste instantie, samen met de betrokkenen, altijd kijk naar wat er al is en wat er al goed gaat.

Door zichtbaar te maken welke kracht gevende factoren en competenties al aanwezig zijn en deze op een andere manier in te zetten, komen mensen en organisaties meer in hun kracht te staan. Dit geeft vaak al zoveel energie, dat stappen op weg naar de oplossing vervolgens met enthousiasme gemaakt worden.

Mijn motto

“Waarom moeilijk doen als het samen kan?!”

Achtergrond

Ik ben mijn loopbaan gestart als leerkracht basisonderwijs op een Jenaplanschool in de Randstad. Naast mijn werk als leerkracht ben ik enkele jaren werkzaam geweest als schoolmaatschappelijk werker.

Omdat de kaders van het lesgeven voor mij te beperkt voelden, heb ik in 2007 ‘Spraakmakers’ opgericht. Om ouders, kinderen en leerkrachten met elkaar in gesprek te brengen heb ik de methodiek van de kinder- en ouderkringen ontwikkeld. Voor deze methodiek heb ik in 2008 de Marie Kamphuis Prijs gekregen.

Vanuit Spraakmakers heb ik de school, waarop ik eerst als leerkracht werkzaam was, mogen begeleiden op het gebied van zorg, deskundigheidsbevordering, samenwerking, intervisie en beleid.

De laatste jaren ben ik volledig werkzaam als procesbegeleider, trainer en adviseur. Mijn expertise ligt op het gebied van samenwerkingvraagstukken, groepsprocessen/groepsdynamica en op het snijvlak van onderwijs en jeugdzorg. Zo adviseer ik scholen, gemeenten en (zorg)organisaties m.b.t. zorgbeleid, interne samenwerking, externe samenwerking (o.a. het verbinden van de nulde en de eerste lijn), professionalisering medewerkers en het betrekken en meenemen van professionals in (beleids)veranderingen. Ook heb ik veel ervaring met het opzetten en begeleiden van intervisietrajecten.

Sinds 2014 ben ik aangesloten bij Ten Have & Partners. Binnen Ten Have & Partners heb ik veel ervaring kunnen opdoen binnen verschillende contexten. Zo heb ik met Cher het team communicatie van het Ministerie van Financiën mogen begeleiden en begeleiden we samen een verandertraject bij Het Baken. Met Mary heb ik meerdere organisaties begeleid bij het opzetten van intervisie. Daarnaast ontwikkelen Mary en ik spelvormen die het gesprek op gang brengen; vraagstukken inzichtelijk maken; helpen om op een andere manier naar samenwerking te kijken en handvatten bieden voor professionals.

Ondertussen ben ik in verschillende contexten werkzaam als procesbegeleider, trainer en adviseur. Mijn passie blijft echter toch het snijvlak van onderwijs en jeugdzorg. En onafhankelijk van de context…het verbinden van mensen door het gesprek. Vandaar dat ik mijzelf, ondanks dat ik niet meer vanuit Spraakmakers werk, graag een Spraakmaker blijf noemen.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd besteed ik vooral samen met mijn man Niki en zoon Tim. We houden van wandelen, fietsen, varen en samen zijn met familie en vrienden. Mijn vakanties waren altijd gevuld met; zon, strand, mooie plekjes, nieuwe ontmoetingen, veel boeken en lekker eten. Al zit dat, er met Tim die sinds enkele maanden kan lopen en gek is op zijn vrijheid, voorlopig waarschijnlijk even niet meer in.

Opleiding

  • HBO Pedagogische Academie voor Basisonderwijs
  • HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening
  • Post HBO trainer
  • Sioo Essentials in consulting and change

Meer lezen

Mijn profiel op Linkedin

Contact

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 020-695 57 61

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Cher ten Have - Adviseur en veranderkundige

Cher ten Have

Adviseur en veranderkundige

Lees meer

Mary van Boxtel - Transitiecoach

Mary van Boxtel

Transitiecoach

Lees meer

Maartje Jongen - Spraakmaker

Maartje Jongen

Spraakmaker

Lees meer

Mijke van Poppel - E-learning

Mijke van Poppel

E-learning

Lees meer